node چیست

node چیست ؟

node چیست ؟ Node در واقع یک گره نقطه تقاطع در یک شبکه ارتباطی داده است. به زبان ساده تر در یک سیستم که تعدادی رایانه وجود دارد و همه ی آن ها از طریق شبکه می توانند به یکدیگر دسترسی داشته باشند node گفته می شود. البته تعریف فردی هرnode  به نوع شبکه ای که در آن قرار دارد بستگی دارد و می تواند تغییر کند.

به عنوان مثال در یک خانه هوشمند، هر وسیله خانگی می تواند اطلاعات را انتقال دهد یا اطلاعاتی را دریافت کند که این انتقال داده نیز از طریق شبکه ممکن می شود. هر کدام از این وسیله های خانگی یک node نامیده می شوند. اما باید دقت داشته باشید که یک نقطه توزیع غیرفعال مانند یک پچ پنل یک node در نظر گرفته نمی شوند.

وظایف node ها

وظایف node ها

در مورد این که node چیست چه کاری انجام می دهد باید گفت، یک node می تواند اطلاعات را ایجاد کند، همچنین می تواند آن داده را به اشتراک بگذارد یا یک داده جدید را از یک دستگاه دیگر دریافت کند. برای مثال می توانیم به یک اسکنر در رایانه اشاره کنیم که می تواند تصاویر را پردازش و یا ایجاد کند و پس از آن، تصاویر را به رایانه می فرستد. یا یک روتر که داده های دریافتی از اینترنت را سازماندهی می کند و آن ها را به دستگاه های فردی در شبکه بین افراد تقسیم می کند.

معنی دقیق node

معنی دقیق node

هرگز نمی توان به طور کامل توضیح داد که node چیست، زیرا node در هر جا می تواند یک معنی متفاوت داشته باشد. اما اگر به طور کلی اگر بخواهیم آن را توضیح دهیم می توان گفت که node سیستم های زیر مجموعه یک شبکه هستند که می توان از طریق آن ها ترافیک اینترنت را هدایت کرد. درک این تعریف نیز می توان گفت تا حدودی سخت است. زیرا node های اینترنتی به عنوان هاب اینترنت نیز شناخته می شوند.

توضیح تخصصی node ها

اگر بخواهیم به طور تخصصی بگوییم که node چیست، باید گفت که node ها با پذیرش ایده سوئیچینگ بسته و مفهوم شبکه های توزیع شده ساخته شدند. در این حوزه، node ها به عنوان دروازه هایی عمل می کنند که می توانند اطلاعات را به شیوه های مختلف در یک شبکه توزیع اطلاعات، دریافت و آن ها را ذخیره کنند و در صورت نیاز بتوانند دوباره آن اطلاعات را ارسال کنند. در یک شبکه نیز تعداد مشخصی از این node ها وجود دارد و هر کدام از این node ها رتبه یکسانی دارند. یکسان بودن رتبه این node ها موجب می شود تا در صورت از دست رفتن یکی از آن ها بتوان به راحتی مورد خراب شده را تعویض کرد بدون این که آسیب جدی به شبکه وارد شود.

وظیفه هر node

وظیفه هر node

اما node چیست و در هر شبکه یک node چه وظیفه ای دارد؟

در یک شبکه هر node وظیفه خاص خودش را به عهده دارد. در صورتی که node مورد نظر خراب شود یا مشکلی برای آن پیش بیاید که دیگر امکان استفاده از آن وجود نداشته باشد، مشکلی برای دیگر اعضای شبکه به وجود نمی آید اما در صورتی که node خراب شده تعویض نشود آن قابلیت را از دست خواهید داد. برای مثال در یک سیستم رایانه ای در صورتی که چاپگر شما خراب شود ، رایانه شما باز هم طبق روال همیشگی به کار خودش ادامه خواهد داد، اما دیگر نمی توانید چیزی را چاپ کنید و قابلیت چاپ را از دست می دهید.

یک نکته دیگر هم که در مورد node ها وجود دارد این است که node ها از دو طریق سیمی یا بی سیم با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. ارتباط سیمی همان روش معمول است که همه ما می دانیم چگونه انجام می شود. ارتباط بی سیم نیز با استفاده از فناوری های مانند بلوتوث یا وای فای انجام می شود که هر کدام نیز راه مخصوص به خودش را دارد.

در ادامه مقاله چند مثال در مورد node در شبکه آورده شده تا بتوانید به کمک این مثال ها به درک بهتری از این که node چیست دست یابید.

 

مثال 1 : node ها در شبکه های کامپیوتری

شبکه های کامپیوتری

در یک شبکه کامپیوتری مانند شبکه LAN یا یک شبکه گسترده WAN ، گره ها ( node) می توانند رایانه های شخصی و یا سایر قطعات تجهیزات پایانه داده و تجهیزات ارتاط داده باشند. برای مثال تجهیزاتی مانند مودم ها ، روتر ها و سرور ها می توانند یک node باشند. هر کدام از این node ها با یک آدرس MAC شناسایی می شوند و در صورت آفلاین شدن قابلیت آن ها از دست می رود.

 

مثال 2 : node های شبکه اینترنت

در شبکه اینترنت نیز هر کامپیوتر میزبان (هاست) ، یک node حساب می شود که هر کدام از آن ها با IP به خصوصی که دارند شناخته می شوند و از هم دیگر تفکیک می شوند. سایر دستگاه هایی که در این قسمت وجود دارند ، ممکن است IP نداشته باشند اما دارای آدرس MAC هستند. ( مانند سوئیچ ها و پل ها) این گونه دستگاه ها در یک شبکه فیزیکی به عنوان یک node حساب می شوند اما در شبکه اینترنت دیگر node محسوب نمی شوند.

مثال 3 : node های سیستم های توزیع شده

سیستم های توزیع شده

برای این که بهتر بفهمید node چیست، در مثال سوم به node های موجود در سیستم های توزیع پرداخته ایم. در شبکه های همتا به همتا یا دیگر شبکه های توزیع شده، node ها همان سرور ها و کلاینت ها هستند. خود سرور ها و کلاینت ها می توانند هم می توانند سر شبکه باشند و هم اینکه یک مشتری به حساب بیایند. به همین دلیل node هایی که در این شبکه داده ها را هدایت می کند به عنوان یک node بزرگ شناخته می شوند و بقیه node ها زیر مجموعه این node بزرگ هستند و در نهایت همه آن ها نیز جزوی از شبکه هستند.

در شبکه های مخابراتی سنتی مانند شبکه های تلفن همراه هوشمند، هر تلفن هوشمند با پایگاه داده اش و نقاط سوئیچینگ آن مانند یک node پشتیبانی عمل می کند.

مثال 4 : node های شبکه موبایل

نظرات کاربران